Pijanista Fredi Kempf prvi put nastupa u Beogradu

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanista Fredi Kempf prvi put nastupa u Beogradu

U zavr[nici sezone ciklusa "Kolarac - tvoj svet muzike" u ponedeljak, 24.aprila u 20h u Velikoj dvorani će nastupiti pijanista Fredi Kempf.

Kempf je jedan od najuspešnijih pijanista na međunarodnoj koncertnoj sceni koji je izgradio jedinstven ugled svojim ekspresivnim i prirodnim izvođenjima, ali i ozbiljnošću, senzibilnošću i dubinom interpretacije, kažu organizatori.

Rođen je u Londonu 1977. godine a prvi nastup imao je sa osam godina na koncertu sa Kraljevskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filharmonijom. Nakon titule "Bi-Bi-Sijev mladi umetnik godine", njegovo pojavljivanje na takmičenju "Čajkovski" 1998. izazvalo je velku medijsku pažnju. Osvojio je treću nagradu dok je prva pripala Denisu Macujevu. Neki članovi žirija su hteli da njih dvojica podele prvo mesto pa su čak i pregovarali sa ruskim ministarstvom za kulturu da se obezbedi dodatni budžet za nagrade. Kempfovo treće mesto je izazvalo salve ogorčenja i proteste ne samo publike već i ruske štampe koja je pojedine članove žirija optužila za pristrasnost a Kempfa nazvala herojem takmičenja.

Već naredne, 1999. godine, Kempf se vratio u Moskvu. Nekoliko rasprodatih koncerata, ogromna popularnost kao i velika medijska pažnja pratili su ovo njegovo gostovanje.

Beogradskoj publici predstaviće se odabranim delima ruskih kompozitora: Čajkovskog (Godišnja doba), Rahmanjinova (Sonata br. 2) i Prokofjeva (Sonata br. 1).

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.