Petru Pajiću nagrada Radoje Domanović za satiru

Izvor: Beta, 06.Dec.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petru Pajiću nagrada Radoje Domanović za satiru

BEOGRAD, 6. decembra 2010. (Beta) - Pesnik Petar Pajić dobio je nagradu "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, saopšteno je u ponedeljak iz Ministarstva za dijasporu Srbije.

Za najbolju knjigu satire objavljenu na srpskom jezičkom području u 2009. godini nagradjeni su satiričari Bojan Ljubenović i Radislav Raša Papeš, dok je za doprinos satiri u raznim medijima (pozorište, film, likovna i muzička umetnost) nagradjen glumac Velimir Bata Živojinović.

Nagradu "Ekselencija satire" za najuspešnijeg inostranog satiričara ove godine pripala je Bojanu Bogdanoviću iz BiH, Ganču Savovu iz Bugarske i Valeriju Butuleskuu iz Rumunije.

Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", a priznanja će laureatima biti uručena u utorak u podne u Ministarstvu za dijasporu Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trijumfovao "Kraljev govor"

Izvor: B92, 06.Dec.2010

Film „The King’s Speech" višestruko je slavio nakon dodele britanskih nagrada za nezavisnu filmsku produkciju, koja je održana 5. decembra u Londonu...Film Toma Hoopera osvojio je pet priznanja, među kojima i ono za najbolji britanski nezavisni film. Glumac Colin Firth dobio je nagradu...

Nastavak na B92...

Pesniku Petru Pajiću "Radoje Domanović" za satiru

Izvor: Glas javnosti, 07.Dec.2010, 07:07

BEOGRAD - Pesnik Petar Pajić dobio je nagradu "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, saopšteno je iz Ministarstva za dijasporu Srbije...Za najbolju knjigu satire objavljenu na srpskom jezičkom području u 2009. godini nagrađeni su satiričari Bojan Ljubenović i Radislav...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.