Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Što kaže naš narod - dece i Nušićijada nikad dosta

U Ivanjici se održavaju dve Nušićijade. Prošlogodisnji slogan manifestacije "Opšti džumbus" kao da je bio najava raskola u Ivanjici. Sve je kulminiralo izbacivanjem iz zvanične organizacije Udruženja građana Kudes, koje je pre 9 godina iniciralo obnovu Nušićijade, pa je sada rešilo i da, paralelno sa opštinskom, održi svoju manifestaciju.

Izvor: N1

Jedni u gradu, drugi nadomak Ivanjice, u Bedinoj Varoši, slave ovih dana Nušića. Izbačeni Kudes organizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je prvu Prognanu Nušićijadu u brdima, uz podršku Kesića, Draže Petrovića, Ćulibrka, Njuzovaca, Koraksa, Dragoljuba Đuričića.

"Komentar dve Nušićijade je samo potvrda da je konačno stiglo to zlatno doba. Jer, dve Nušićijade su duplo bolje od jedne Nušićijade", kaže voditelj Zoran Kesić.

"Mi radimo u ovim okvirima u kojima možemo. Oni rade ono što su smislili da treba da rade. Mi ne verujemo da ćemo moći da se vratimo u našu varoš dok su oni tu gde jesu, ali nikad se ne zna", kaže Vera Jovanović iz UG Kudes.

Iako je još u martu Kudes izbačen iz organizacije Nušićijade od strane opštinskog rukovodstva, još će se čekati sa obrazloženjem zbog čega.

"Zarad istine i zarad svega onoga što se dešavalo, biće prilike da posle Nušićijade pričamo na tu temu", rekao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Kudesova Nušićijada ostala je i bez Nušića, jer se glumac Milan Milosavljević opredelio i rekao šta misli o umnožavanju Nušićijade.

"Vidim da se Nušićijada umnožava na raznim terenima. Da Vas pozovem da prve nedelje avgusta iduće godine dođete kod mene lično, jer imam nameru da lično osnujem jednu Nušićijadu. Zaklaću jedno prase, zaklaću jedno jagnje, i biće i piva i vina i kisele vode, pa Vi izvolite dođite kao uvertira ove prave ivanjičke Nušićijade", rekao je Milosavljević.

"Neki najavljuju da će praviti još neke Nušićijade sledećih godina, ali što kaže naš narod - dece i Nušićijada nikad dosta", kaže novinar Draža Petrović.

Meštani i gosti festivala i ove godine su viđeni u Ivanjici na jednoj, ili drugoj Nušićijadi. Opština im je ponudila, uglavnom, standardni program uz tri velika koncerta ove godine - Harisa Džinovića, Željka Joksimovića i Lexington benda.

"Jednostavno nemam komentara, jer ovde koliko ja vidim da lokalna samouprava sprečava da se sve ovo što je tradicija održi u Ivanjici, pa je i ova alternativa za mene sasvim u redu", kaže jedan meštanin.

"Nisu to oni pokrenuli, nego sad kad su se ljudi skupili, kad je ovo postalo baš poznato, oni dolaze i izbacuju ih. Stvarno je malo glupo", kaže drugi.

"Prvo je sramota što je opština otuđila tu Nušićijadu od onih koji su je povratili na scenu, šta dalje komentarisati", kaže treći.

Kudesova Nušićijada trajala je jedan dan. Ova druga, u organizaciji opštine, trajaće četiri i završava se u nedelju pretponoćnim koncertom Ođile.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U Ivanjici prvi put dve Nušićijade

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018

U Ivanjici se održavaju dve Nušićijade. Prošlogodisnji slogan manifestacije "Opšti džumbus" kao da je bio najava raskola u Ivanjici. Sve je kulminiralo izbacivanjem iz zvanične organizacije Udruženja građana Kudes, koje je pre 9 godina iniciralo obnovu Nušićijade, pa je sada rešilo i da,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.