Petrovački pozorišni dani otvorili sezonu u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovački pozorišni dani otvorili sezonu u Srbiji

BAČKI PETROVAC - U Bačkom Petrovcu sinoć su počeli 13-ti Petrovački pozorišni dani premijernom predstavom Slovačkog vojvođanskog pozorišta, monodramom „Kontrabas", u izvodjenju Miroslava Babjaka, koju je, po tekstu Patrika Ziskinda, režirala Vladislava Fekete. Svečanost je otvorio republički ministar kulture Nebojša Bradić.

Novinar Radio Novog Sada izveštava da su na programu do subote, 30. avgusta, još četiri predstave u izvođenju pozorišta iz Novog Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Slovačke Repubilke.

Večeras, u 20.30 časova će posetioci imati priliku da pogledaju predstavu Rođendan Kristofera Mekeja u izvođenju pozorišta SkRAT iz Bratislave.

Sutra su na programu dve predstave. Predstavu Čovečuljak, u režiji Rite Bartal Kiš, će izvesti Dečje pozorište iz Subotice u 17 časova, dok je u 20.30 časova na programu predstava Stamina report, Nahrani zmiju u svojim grudima prema konceptu Edvarda Kudlača, a u izvođenju Phenomenontheathre iz Žiline (Slovačka).

Manifestaciju zatvara predstava Srpskog narodnog pozorišta, u subotu u 20.30 časova, Godo na usijanom limenom krovu u režiji Nikole Zavišića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.