Peti leptir Uroša Petrovića objavljen u Mađarskoj

Izvor: Art-anima.com, 27.Dec.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Peti leptir" Uroša Petrovića objavljen u Mađarskoj

Posle uspeha sa prevedenim izdanjima knjiga "Misterije Ginkove ulice" i "Zagonetne priče – Knjiga prva", mađarska izdavačka kuća "Pillangó Kiadó" objavila je još jednu knjigu Uroša Petrovića, roman "Peti leptir". 

Ova knjiga je u Srbiji doživela nekoliko izdanja, a ovenčana je nagradom Zmajevih dečjih igara "Rade Obrenović" kao najbolji roman za decu i mlade u godini objavljivanja. Roman govori o dečaku koji beži iz beogradskog sirotišta i biva upleten u mračnu, nepredvidivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << igru sa duhovima, vukovima i providnim leptirima. 

Najavljeno je i predstavljanje opusa Laguninog autora na Sajmu knjiga u Budimpešti 2013. godine, kao i prevođenje i objavljivanje Petrovićevog romana epske fantastike "Aven i jazopas u Zemlji Vauka".
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.