Petar Delijević: Iza

Izvor: Arte, 14.Nov.2016, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Delijević: Iza

Izložbom Iza koja se otvara u ponedeljak 14. novembra od 20 časova, Petar Delijević predstaviće se prvi put u Velikoj galeriji, ali ne i prvi put beogradskoj publici s obzirom da je grupno i samostalno izlagao od 2006. godine.

Dva puta se predstavio u galeriji Doma Omladine, 2008. godine digitalnim grafikama,  a 2009. izlagao je fotografije. Poslednji samostalni nastup imao je u Nikšićkoj galeriji A, izlažući svoje crteže, a ovaj medijum odabrao je i za ovu izložbu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte <<

Delijević sam navodi, povodom prethodne samostalne izložbe, da je stvarao uz glasnu elektronsku muziku, koja služi kao katalizator za uspešno beleženje podsvesnih pobuda, rezultirajući u apstraktnim ili apstrahovanim modularnim prizorima. Može se reći da se Delijević oslanja na proces psihičkog automatizma, a da sa druge strane geometrijom i modularnošću pokušava da taj automatizam dešifruje i analizira.

Izložba će biti otvorena do 27. novembra.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.