Peta Beogradska nedelja dizajna od 31. maja do 5. juna

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peta Beogradska nedelja dizajna od 31. maja do 5. juna

Peta Beogradska nedelja dizajna (Belgrade Design Week), konferencija na kojoj će učestvovati tridesetak svetskih stručnjaka iz raznih oblasti savremenenog dizajna, biće održana od 31. maja do 5. juna.

Manifestacija, koja obuhvata i brojne prateće programe, izložbe, radionice, prezentacije i muzičke večeri, biće otvorena 31. maja u galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji, rekao je danas na konferenciji za novinare osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Centralni dogadjaj manifestacije, trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija pod nazivom "Smart (Pamet) na kvadrat", biće održana od 3. do 5. juna u beogradskom Ateljeu 212.

Među predavačima će biti neki od najznačajnijih predstavnika savremenog svetskog dizajna, kao što su britanski dizajner Hajme Hajon, zatim Dejvid Linderman iz Agencije za vizuelne komunikacije "Hi-Res" i Endi Stivens iz "Graphic Thought Facility" studija iz Londona, rekao je Jelovac.

Na konferenciji će učestvovati i danski arhitekta Bjarke Ingels, španski dizajner i arhitekta Marti Gujše, Ola Rune iz švedskog dizajn studija CKR i još dvadesetak predavača iz Italije, Turske, Izraela, Holandije, i Austrije.

Najavljena je i izložba pod nazivom "Sto odsto Srbija", u okviru koje će radovi istaknutih domaćih kreativaca krasiti izloge radnji od Slavije do Kalemegdana, a beogradska publika biće u prilici da vidi i radove londonskog studija "Graphic Thought Facility".

Zatvaranje Beogradske nedelje dizajna, uz svečanu dodelu gran prija za dizajn, biće održano 5. juna u novootvorenom Beograd art hotelu u Knez Mihajlovoj ulici.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.