Pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

U finalnom izboru za NIN-ovu nagradu našlo se pet romana, od ukupno deset, koliko ih je bilo u užem izboru, saopštili su iz redakcije ovog nedeljnika.

Među finalistima su se našli romani "Mulat albino komarac" Steva Grabovca u izdanju Imprimatura, "Grozota ili..." Slobodana Tišme u izdanju Čarobne knjige, "Yugoslav" Ane Vučković u izdanju Partizanske knjige, "Po šumama i gorama" Milenka Bodirogića u izdanju Orfelina i "Pas i kontrabas" Saše Ilića u izdanju Orfelina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U ponedeljak 20. januara oko podneva saznaćemo ime šezdeset šestog dobitnika NIN-ove nagrade. Žiri će, po ustaljenoj praksi, odluku saopštiti oko podneva.

Aktuelni saziv žirija, koji radi u sastavu Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić (predsednik) na sednici održanoj 13. januara, od deset naslova iz užeg izbora odabrao je pet romana za finale.

Sponzori NIN-ove nagrade su Sberbank, hotel Moskva, kao i jedna domaća i jedna strana kompanija koje su želele da ostanu anonimne kako bi u prvom planu ostali isključivo laureat i ugledno priznanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašenje dobitnika NIN-ove nagrade u ponedeljak

Izvor: Danas, 15.Jan.2020

U najužem izboru za NIN-ovu nagradu za 2019. godinu nalazi se pet romana - "Mulat albino komarac" Steva Grabovca, "Grozota ili.." Slobodana Tišme, "Yugoslav" Ane Vučković, "Po šumama i gorama" Milenka Bodirogića i "Pas i kontrabas" Saše Ilića, saopštila je danas redakcija nedeljnika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.