Peskov želi da film Levijatan bude prvo prikazan u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov želi da film "Levijatan" bude prvo prikazan u Rusiji

24.01.2015. -

Sekretar predsednika RF za štampu Dmitrij Peskov hteo bi da film "Levijatan" režisera Andreja Zvjaginceva bude prikazan prvo u ruskim bioskopima, a zatim u stranim.

"Filmovi treba da izazivaju sporove, i "Levijatan" je izazvao naojoštriju polemiku. To je normalno. Jedino što bih ja hteo kao gledalac, jeste da ga prvo prikažu kod nas u zemlji, a zatim negde drugde, rekao je Peskov novinarima na ceremoniji dodele nacionalne fimske nagrade "Zlatni orao" u filmskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << studiju Mosfiljm u petak.

Levijatan još nije stigao u ruske bioskope, mada se na internetu pojavila piratska kopija filma, njegova puna verzija sa slobodnom leksikom. Zakon o zabrani psovski i filmovima na snazi je u RF od jula 2014. godine, tako da će u bioskopima biti prikazana cenzurisana verzija "Levijatana".

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Mike Blake    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.