Pedro Paskal otkrio koji film o zombijima smatra remek-delom: Imao sam noćne more zbog njega VIDEO

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 08:07

Pedro Paskal otkrio koji film o zombijima smatra remek-delom: "Imao sam noćne more zbog njega" VIDEO

Pedro Paskal, trenutno jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca zahvaljujući svom prodornom nastupu u HBO-ovoj postapokaliptičnoj seriji The Last of Us, izneo je svoja razmišljanja o modernoj industriji zombi filmova u nedavnom intervjuu i podelio svoje uvide o filmu za koji veruje da je pokrenuo " renesansu“ ovog žanra.

Mnogi veruju da je rimejk Dawn of the Dead u režiji Zaka ​​Snajdera iz 2004. oživeo filmove o zombijima. Ali Paskal je njihov uspon pripisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filmu 28 dana kasnije iz 2002. godine, piše Far Out Magazine.

Ovaj film je režirao Deni Bojl, a scenario je napisao Aleks Garland. Radnja filma prati mladog kurira, kojeg igra Silijan Marfi, koji se budi iz kome i saznaje da je svet u haosu zbog razornog virusa koji zahvata Veliku Britaniju i pretvara ljude u zombije.

Glumac je za film rekao da je istovremeno uzbudljiv i sofisticiran, čak ga je nazvao remek-delom. "Gledao sam film u bioskopu i osećao sam se kao da mi se uvukao pod kožu iako sam odrastao“, rekao je Paskal. "Imao sam noćne more, ali to su bile avanturističke noćne more."

Pored toga, glumac veruje da je 28 dana kasnije uticalo na kasnije projekte, poput filma Zora mrtvih i serije The Walking Dead. U Dawn of the Dead, posebno ga je impresioniralo uzbudljivo otvaranje filma.

Paskal je naveo da je u jednom periodu skoro zaboravio na zombi žanr jer je filmska industrija bila prezasićena takvim filmovima i serijama. Njegovo novo interesovanje izazvala je serija The Last of Us, u kojoj igra jednog od glavnih likova i koju mnogi smatraju jednom od najboljih serija poslednjih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.