Peasant i prijatelji 2. maja u Ganu

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peasant i prijatelji 2. maja u Ganu

U sredu 2. maja od 22h u Gun Clubu u centru pažnje biće folk-rock muzika, a sviraće "nova velika indie muzička zvezda u nastajanju" - Peasant, kao i Former Bele uz specijalnog "lokalnog" gosta.

U septembru 2010. godine Peasant (Damien DeRose) nastupio je solo u beogradskom KC Grad u okviru festivala "Jesen folkera u Gradu". Svojim glasom i akustičnom gitarom više puta "naterao" je publiku da peva zajedno s njim, usput izmamio prave ovacije i najavio veliku karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja "samo što se nije ostvarila". Svoj debitantski album samostalno je snimio i objavio 2005. godine, dok je još išao u srednju školu.

Peasant je vanserijski pripovedač, a poput nekog trubadura svetom hoda s gitarom u jednoj, a torbom prepunoj pesama u drugoj ruci. Trećim studijskim albumom "Shady Retreat" - koji je tada promovisao u Beogradu - dobio je značajnu medijsku pažnju i "naterao" mnoge da ga proglase "novim Bon Iverom". Nekako logičan razvojni put za nekog koga su na početku karijere poredili sa besmrtnim Elliottom Smithom.

Početkom maja 2012. godine Peasant u Srbiju dolazi sa četvoročlanim bendom - gitare, bas i bubanj - da promoviše novi album "Bound For Glory" (april 2012, Schnitzel Records). Poslednjih meseci njegove pesme - nove i stare - mogu da se čuju u hit serijama kao što su "Good Wife", "Weeds" (trejler za poslednju sezonu)...

Peasant nastupa u Gun Clubu u sredu 2. maja u 22h. Podrška na koncertu biće mu takođe singer-songwriter iz Filadelfije i lider benda Former

Belle
, Bruno Joseph, a na koncertu će i specijalni (lokalni) gost.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600din mogu da se kupe u muzičkoj prodavnici Pinball Wizard (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lok. 15) i kafeu Šikarica (Skadarska 22). Na ulazu karte će koštati 800din. Ulaz u Gun Club otvara se u 22h, a planirano je da koncert počne u 22:30h.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američki folk u Gun Clubu

Izvor: Popboks, 23.Apr.2012

Pensilvanijski folk muzičar Damien DeRose, koji od 2005. godine objavljuje izdanja pod imenom Peasant, stiže 2. maja u Beograd sa tročlanim bendom kako bi promovisao svoj novi album Bound for Glory koji je ovog meseca objavila etiketa Schnitzel Records

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.