Pantoptika i Dan leda

Izvor: SEEcult.org, 17.Maj.2016, 02:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantoptika i Dan leda

Šok zadruga proslavlja 17. maja Dan leda - prvo zamrzavanje umetnosti na Balkanu, koje se dogodilo 1993. godine u Beogradu, a tim povodom otvara izložbu Vladimira IlićaPantoptika” sa crtežima koji prikazuju/prikrivaju strukturu procesa razmisljanja, ali unazad.

Tekstove na izložbi Ilića stoga treba čitati unatraške.

“Na taj način posmatrač mora aktivno da sučestvuje i razotkriva proces proizvodnje, da prati oskudne tragove i možda pronađe dosetku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << igru, ili samo red reči koji je pokrenuo ovaj proces. Možda, a možda i ne. Ono što je vidljivo je ogoljen, sirov trag mehaničkog produžetka ruke koji kopira original, mehanizam pantografa koji je autor koristio prilikom crtanja. U ovom slučaju Vladimir kopira sam sebe, malo otkriva a puno prećutkuje. Da li se zapravo radi o formulisanju novog umetničkog stava, neizrečenog ali nagoveštenog manifesta?”, navela je Šok zadruga povodom izložbe kojom proslavlja i 23 godine Led arta.

Izložbu će otvoriti Silvia Dražić, a biće je moguće pogledati u galeriji Šok zadruge do 22. maja.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.