Pančevo: Jedna knjiga  jedan grad

Izvor: B92, 02.Jan.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Jedna knjiga " jedan grad

Manifestacija "Jedna knjiga - jedan grad" biće organizovana u Pančevu će od 27. do 31. januara saa ciljem promovisanje književnosti i kulture čitanja.

Kako navode organizatori manifestacije koja će se odrzati u Gradskoj biblioteci i Kulturnom centru Pančeva, osim knjiga i njihovih autora, publici će biti predstavljena i kultura čitave države, odnosno jezičkog podneblja sa kojeg pisac i napisano štivo dolaze.

Manifestacija "Jedna knjiga - jedan grad" ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održaće se po peti put i biće posvećena knjizi "Tačka omega" Dona Delila, jednog od najznačajnijih savremenih američkih romanopisaca, dobitnika mnogih nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Pored predstavljanja dela i analize njegovih različitih aspekata (literarnih i vanliterarnih), kao i stvaralaštva autora, ovaj program se realizuje kroz organizovanje niza aktivnosti (promocije, predavanja i tribine) tokom kojih se nastavlja istraživanje pitanja i fenomena kojima se delo bavi.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Pančevo a partneri su Kulturni centar Pančeva, izdavačka kuća "Geopoetika" i Gimnazija "Uroš Predić".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pančevo: Jedna knjiga – jedan grad

Izvor: Akter, 02.Jan.2014

Manifestacija "Jedna knjiga - jedan grad" biće organizovana u Pančevu će od 27. do 31. januara saa ciljem promovisanje književnosti i kulture čitanja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.