PREMINUO VOLJENI GLUMAC: Njegovo ime ne znate, ali po jednom liku ćemo ga VEČNO PAMTITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO VOLJENI GLUMAC: Njegovo ime ne znate, ali po jednom liku ćemo ga VEČNO PAMTITI

Počivaj u miru, legendo...

Japanski glumac Haruo Nakadžima koji je prvi otelotvorio čudovište Godzilu umro je s 88 godina od upale pluća.

Tužnu vest je za The Associated Press potvrdila njegova kći Sonoe. Poslednji mesec dana proveo je u bolnici. Nakajima je nosio Godzilin kostim u prvih 12 filmova o legendarnom čudovištu, a glumio je i u filmu "Sedam samuraja" koji je režirao slavni  Akira Kurosava.

Prvi put se kao Godzila pojavio 1954. godine i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tada je nosio kostim izrađen od betona, težak skoro 100 kilograma. Osim što je bilo bolno teško nositi to na sebi, Haruo je jednom prilikom za CBS News priznao i da je bilo neizdrživo vruće.

- Jednom sam stavio termometar u odijelo, bilo je 60 Celzijusovih stepeni u njemu - rekao je.

Iako se Godzila na velikom platnu pojavio mnogo puta nakon njega, Haruo je za fanove uvek bio i ostao originalni Godzila.

- Ja sam original, prava stvar. Ja sam najbolji Godzilla - rekao je.

Savremenoj publici su ipak nešto poznatije američke verzije slavnog čudovišta iz 1998. i 2014. godine. Naravno, mnogo toga i ti filmovi duguju Nakadžimi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.