POSLE 4 GODINE: Grupa Dubioza kolektiv objavila novi album (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2017, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 4 GODINE: Grupa "Dubioza kolektiv" objavila novi album (VIDEO)

Naslednik sjajnog "Apsurdistana" je izdanje "Pjesmice za decu i odrasle".

Grupa "Dubioza kolektiv" objavila je novi album "Pjesmice za đecu i odrasle", a omot izdanja ilustrovao je Dobrosav Bob Živković.

GILE (ORGAZAM): Budizam za mene nije religija, ne bavim se Bogom već psihologijom (FOTO, VIDEO)

Prošle su četiri godine od izlaska albuma "Apsurdistan", kojim je "Dubioza kolektiv" obišla čitav region, a sada donose devet novih pesama.

Album >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su najavili singlovima "Himna generacije" i "Treba mi zraka", koji imaju veliki broj pregleda na "Jutjubu".

- Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa Jutjuba. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava - u svom stilu se šale članovi benda.

IVAN LAKIĆEVIĆ, FUDBALER KOJI JE DRUGAČIJI: Obožavam Šekspira, potrebno je da se obrazujemo ceo život!

Oni dodaju:

- Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini.

"Dubioza" je na albumu "Pjesmice za đecu i odrasle" ugostila bosanski bend "Helem Nejse" na pesmi "Pionirska", u pesmi "Autopilot" pridružili su im se Dino Šaran i "Deaf Band Dlan", a singl "Treba mi zraka" predstavlja pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a "Dubioza" završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrovao je Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci "Dubiozinih" pesama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.