POČELI 43. MASUKINI POZORIŠNI DANI U VELIKOJ PLANI – Na programu devet predstava i dva koncerta

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2021, 11:57

POČELI 43. MASUKINI POZORIŠNI DANI U VELIKOJ PLANI – Na programu devet predstava i dva koncerta

Masukini dani biće završeni 15. decembra

Predstavom „Ana Karenjina“ Narodnog pozorišta u Nišu, koju je režirao Irfan Mensur, sinoć su u Centru za kultura Masuka u Velikoj Plani počeli 43. Masukini pozorišni dani, jedna od najprestižnijih pozorišnih manifestacija u Srbiji.

Večeras će se Planjanima i gledaocima iz susednih opština predstaviti Gradsko pozorište iz Jagodine, predstavom „Opet plače, al sad od sreće“, koju je po tekstu Novice Savića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << režirao Branko Popović.

U ponedeljak 28. novembra glumci Kulturnog centra Smederevska Palanka odigraće „Epitaf“ Dore Delbjanko, koji je režirao Miroslav Petrović, a dva dana kasnije, u sredu 30. novembra, Pozorište na Terazijama publici će se predstaviti komadom „Laži me“, koji je režirao Dragoslav Dabić.

Masukini dani se nastavljaju drugog dana decembra predstavom „Bajka o pozorištu“ u izvođenju Pozorišta „Raša Pavlović“ iz Uba. Po tekstu Vladimira Đurđevića predstavu je režirao Duško Ašković.

Pozorište „Janko Veselinović“ iz Bogatića i predstava „PR ili potpuno rasulo“, koju je, po tekstu Nebojše Rončevića, režirala Ivana Terzić, na programu je 4. decembra.

Sedma predstava na programu je 7. decembra. U pitanju je komad Pozorišta BIS Beograd, koje će odigrati komad „Društvo mrtvih pesnika“, koji su zajednički režirali Maja Bunjac i Pavle Jerinić.

Sledeće večeri na programu je koncert klasične i evergrin muzike. Nastupiće Duo di Mađiore, sa bas baritonom Markom Milisavljevićem i pijanistom Milanom Stankovićem.

Tri dana kasnije, 11. decembra, na programu je veče folkora. Folkorni ansambl Centra za kulturu Masuka, domaćina festivala, održaže koncert u čast 40. godišnjice svog prvog koncerta. Do promene imena, folkorni ansambl je nastupao kao KUD „Abrašević“.

Dom Jevreja Grujića u Beogradu, Marija Bergam i Vjera Mujović, sa predstavom „Dve žene i rat“, koju je, po tekstu Jelene Kajgo, režirao Alek Conić na programu su 12. decembra.

predstavom „Ah, zaboga, stišajte se, mister Drnik“ u izvođenju Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela. Po tekstu Vladimira Predića komad je režirao Dragan Nikolić Jordan.

-Sve predstave počinju u 20 časova. Za amaterske predstave ulaznice koštaju 200 a za profesionalne predstave 300 dinara. Možda nismo doveli atraktivna glumačka imena kao nekih ranijih godina ali u pitanju su dobra pozorišta i predstave koje će se, ubeđen sam, dopasti publici – kaže Predrag Georgijev, direktor Centra za kulturu Masuka.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Velika Plana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.