PLANETA U GLINI: Simpozijuma Terra u Kikindi

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2019, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLANETA U GLINI: Simpozijuma Terra u Kikindi

Pravilo simpozijuma Terra je da jedan vajar može da učestvuje na simpozijumu samo jednom, a obavezan je da napravi tri skulpture INTERNACIONALNI, 38. po redu vajarski simpozijum skulpture Terra u Kikindi zvanično će početi u petak, izložbom skulptura nastalih na prošlogodišnjem sazivu. I ovog jula skulpture velikog formata od gline ovde će stvarati umetnici iz celoga sveta. Tako iz Austrije dolazi Rozmari Lukaser, dobitnica brojnih nagrada, iz Južne Afrike stiže Muzi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << (Sibongiseni) Gigaba, zatim najbolji vajar Jermenije za 2016. godinu Arman Hambardžumijan, ali i Delija Prvački iz Singapura, rođena u Rumuniji. Pravilo simpozijuma Terra je da jedan vajar može da učestvuje na simpozijumu samo jednom, a obavezan je da napravi tri skulpture, jednu veliku i dve galerijskog formata. Pročitajte još - LEPOTA SA STAZA: Izložba skulpture u SB „Banja Koviljača“ Našu zemlju predstavljaće vajari Velimir Veličković, docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dobitnik više od 30 regionalnih, domaćih i međunarodnih nagrada, zatim Maja Rakočević Cvijanov, zaposlena kao vajar - konzervator u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture Subotica, i Milan Ramaji, konzervator u Centru za likovnu i primenjenu umetnost Terra. - Terra je simpozijum skupture u terakoti, a pošto nema mnogo umetnika koji poznaju tehniku izrade velikih figura u glini, uvek na simpozijum pozivamo ozbiljne vajare - objašnjava direktor i idejni tvorac simpozijuma prof. Slobodan Kojić, kojeg je pre nekoliko dana, iako je u penziji, Gradska skupština Kikinde ponovo izabrala za direktora Terra. Prateći program biće muzički festival Terra Viva Art Fest, koji će biti održan 19. i 20. jula.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Kikindi otvoren 38. Simpozijum skulpture u terakoti "Terra"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2019, 21:45

U Kikindi je svečano otvoren 38. Simpozijum skulpture u terakoti "Terra", koji je ove godine okupio sedmoro akademskih vajara iz nekoliko zemalja iz svih krajeva sveta. Tokom narednih mesec dana, umetnici će stvarati u „Terinom“ ateljeu, a njihovi radovi biće predstavljeni sledeće godine na otvaranju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.