Ovo su omiljene knjige Entonija Hopkinsa

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 18:22

Ovo su omiljene knjige Entonija Hopkinsa

Entoni Hopkins je jedan od najomiljenijih i najplodnijih britanskih glumaca. Svoje veštine je usavršio u Kraljevskom narodnom pozorištu, gde je bio glavni lik u predstavi "Kralj Lir" iz 1986, njegovoj omiljenoj predstavi.

Hopkins je ostao u velikoj meri uključen u pozorište sve do kasnih 1980-ih, osvojivši prestižnu nagradu Lorensa Olivijea 1985. za svoj nastup u hvaljenom komadu Dejvida Hejra "Pravda".

Njegova velika filmska pauza nastupila je početkom 1990-ih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu Hanibala Lektora u "The Silence of the Lambs". Može se reći da je to uloga koja je definisala njegovu karijeru. Hopkins je poznat po tome što je svaki scenario pročitao sto puta. Ali uživa i u ležernom čitanju.

Ima police pune knjiga, ali je uspeo da odabere šest omiljenih naslova. Evo naslova koje je izdvojio 2011. za BeliefNet.

Otpor i predaja: Pisma iz zatvora – Ditrih Bonhofer

Uspon čoveka – Jakob Bronovski

Ideje i mišljenja – Albert Ajnštajn

Monsinjor Kihot – Grejam Grin

Bog nije veliki – Kristofer Hičens

Poslednji dani Sokrata – Platon

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.