Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 23:18

Ovo je tajna DUGOVEČNOSTI legendarne glumice Mire Banjac - Njen kolega ispričao sve

Ona je i dalje aktivna na javnoj sceni!

I u desetoj deceniji života čuvena Mira Banjac aktivno snima i izaziva divljenje i kolega i publike.

Pri svakom javnom pojavljivanju naglašavala je da je gluma njen život, a ona ga i dalje živi punim plućima. Pre nekoliko dana na otvaranju 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST u Novom Sadu predstavila je svoj novi film "Još jedan dan", prvi kratkometražni u karijeri.

Decenije je provela na sceni i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostvarila mnogobrojne uloge na filmu, televiziji i u pozorištu, a sada se u 94. godini upustila u novu avanturu i pod rediteljskom palicom glumca Radivoja Raše Bukvića snimila prvi film kratkog metra "Još jedan dan".

Kao neko ko se nikada ne predaje, živi za scenu i odiše energijom i dostojanstvom Mira Banjac bila je pravi izbor za ulogu baba Smilje u ovom ostvarenju. Na premijeri u Novom Sadu Mira Banjac se poklonila publici i rekla da dane provodi u svoja četiri zida, da je često bolesna i ima pomoć u kući, ali da je ovaj film snimila s velikim zadovoljstvom.

Prošlog novembra proslavila je 94. rođendan i tom prilikom istakla da je sebi poželela samo dobro zdravlje.

Poželela sam samo da budem zdrava, da mogu da radim i da nikada ne mirujem, a ne da me zalivaju kao biljku - rekla je tada Mira Banjac, koja je ostvarila uloge i u serijama "Igra sudbina" i "Zakopane tajne".

U svojim javnim pojavljivanjima uvek je isticala da joj bez glume nema života. Iako se trudila da prkosi godinama i bude aktivna na polju glume, prošle godine zbog bolova u kolenima morala je da odbije mnogobrojne ponude.

Danima ne izlazim iz kuće i mada su me mnogi zvali da nešto snimamo, odbila sam sve poslovne ponude. Ne dajem ni intervjue, u suštini, sve sam po ko zna koliko puta ispričala. Ali pratite šta se dešava, možda bude nekog povoda da razgovaramo. Ko zna, možda još nešto uradim - ispričala je tada Mira, a kao tajnu svoje dugovečnosti uvek je isticala uživanje u životu.

Glumac Ljubomir Bandović svojevremeno je komentarisao Mirine izvanredne glumačke sposobnosti i najavio da bi ona mogla održati masterklas o poznavanju teksta, koncentraciji i razlaganju energije.

Podelio je i simpatičnu anegdotu koja otkriva tajnu dugovečnosti Mire Banjac - hedonizam i uživanje u svom poslu kojem je predana celim srcem.

Ona ne vadi cigaru iz usta i obožava jagnjetinu. Nas dvoje smo išli na jagnjetinu i pojeli smo istu količinu. Kada je saznala da sam ja njen glavni kavaljer, rekla je da ću je voditi svuda. Popila je jedno i po pivo, a ja dva i po - ispričao je njen mlađi kolega.

Srbija Danas//magazin novosti/hello magazin/Prenela: A.N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.