Ovih devet festivala morate da posetite u 2017!

Izvor: BKTV News, 27.Jan.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovih devet festivala morate da posetite u 2017!

Nezabilazne stanice na festivalskom proputovanju!

Globalna festivalska scena je u procvatu i nudi niz jedinstvenih festivala na uzbudljivim destinacijama širom sveta. Od snežnih vrhova planina, do egzotičnih marokanskim predela, od avanture kroz džunglu Kostarike, do pristupačnijih istočno-evropskih lokacija čiji festivali kombinuju produžene vikende u kojima osim muzike možete uživati i u razgledanju kulturnih spomenika.

Ledena bajka: U Kini otvoren festival >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << leda i snega

Drugim rečima, pravi raj za festivalske avanturiste.

Datum održavanja: od 23. do 26. Februara

Smešten na mestu gde plaža sreće šumu i vodopad Uvita džunglu, Envision je festival čiji su dani ispunjeni umetnošću, duhovnošću, jogom i edukacijom, dok su noći rezervisane za muziku, ples i performans. Envision nudi zanimljiv miks svetske muzike, dance muzike, regea i live performansa, a lineup za ovu godinu uključuje izvođače poput Opiuo, Autograf, Rising Appalachia, Goldfish, Blond:ish i Acid Pauli. Ne treba zaboraviti na različite joga programe i mnoštvo govornika iz različitih oblasti. Jedan od glavnih fokusa Envisiona su obnovljivi izvori energije što ga čini jednim od vodećih zelenih događaja na svetu.

Više informacija na: envisionfestival.com

Datum održavanja: Od 3. do 8. aprila

Snowbombing je definitivno najluđi festival na snegu koji osim muzike na pruža i nezaboravno adrenalinsko iskustvo. Za početak, zabava se odvija u planinama na visini od 2.500 metara nadmorske visine u jednom od najboljih zimskih odmarališta u Evropi. Iglu rejvovi, šumske žurke, koncerti na planini, zimski spa, 650 km najuređenijih staza za skijanje samo su neki od aduta ovog festivala. Dodajte tome lineup na kome su Run The Jewels, Chase & Status, Dixon, Courteeners, Blossoms, Slaves, Novelist, Monki, Grandmaster Flash, KiNK, Groove Armada, Eats Everything, Cassy, Stefflon Don imnogi drugi, i jasno vam je zašto već želite da spakujete svoje stvari.

Više informacija na: snowbombing.com

Datum, održavanja:  Od 6. do 8. jula

Smešten na vrhu Kobetamendi brda sa pogledom na Bilbao koji ostavlja bez daha, Bilbao BKK Live će ugostiti Depeche Mode, The Killers, Die Antwoord, Justice, Phoenix, Two Door Cinema Club, Fleet Foxes i mnoge druge. Basoa, zaseban prostor posvećen plesnoj muzici ugostiće neka od najpoznatijih imena elektronske scene kao što su Dixon, The Black Madonna, DJ Tennis, Motor City Drum Ensemble i drugi. Savršen razlog da isplanirate produženi vikend u Bilbau u okviru koga možete da posetite čuveni Guggenheim muzej i uživate u gastronomskoj ponudi ovog grada.

Više informacija na: bilbaobbklive.com

Datum održavanja: Od 6. do 9. jula

Verujemo da nema potreba da vam pričamo o ludim noćima i magičnim jutrima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pogledajte prva imena koja stižu na ovogodišnje izdanje Exit festivala, koje će proslaviti 50 godina od Leta ljubavi.

Više informacija na: exitfest.org

Datum održavanja: Od 14. do 16. jula

Positivius festival održava se u živopisnom gradu Salacgriva u Litvaniji i najveći je muzički i umetnički festival u baltičkim zemljama, koji okuplja kako zvezde elektronske muzike tako i one koji se tek probijaju na scenu, kao i veliki broj umetnika. Nije bez razloga 2013, 2015. i 2016. godine dobio nagradu za najbolji srednji festival od strane European Festiva Awards. Prvi izvođači za 2017. godinu tek treba da budu objavljeni.

Više informacija na: positivusfestival.com

Datum održavanja: Od 4. do 6. avgusta

Boutique festival OFF održava se u takozvanoj dolini tri jezera – Katowice koja je zelena oaza u centru industrijske Šleske. Off nije običan festival, to je način života, a reputacija ove manifestacije raste iz godine u godinu. OFF je domaćin velikom broju izvođača alternativne muzike, kako bendova tako i DJ-evima.

Više informacija: off-festival.pl

Datum održavanja: Od 26. do 27. avgusta

Nedaleko od Amsterdama, jedan od najvećih elektronskih festivala na svetu pruža posetiocima priliku za kreativno putovanje koje kombinuje elektronsku muziku, umetnost i kulturu. Sa 246 izvođača koji kombinuju house, techno, disco, afričke bitove, hip-hop i bendove, Mysterylend nudi nešto za svakog muzičkog fana. Program u ponudi ima pozorište, filmve,interaktivne inslatacije, ulične performere i slično...

Više informacija: mysteryland.nl

Datum održavanja: Od 15. do 17. septembra

Smešten u Marakešu sa luksuznim okruženje, Oasis je festival koji vam nudi svoje parče marokanskog raja. Najsavremeniji muzički program samo je dodatak svim ostalim programima koji služe da vam opuste um, telo i dušu - joga i masaže su svakodnevna aktivnost na Oasisu. Posetioci takođe mogu da uživaju u jedinstvenoj marokanskoj kulturi i kuhinji.

Više informacija na: heoasisfest.com

Datum održavanja: Od 18. do 22. oktobra

Amsterdamska ionako bogata klupska scena, potpuno procveta u oktobra i postaje epicenter zbivanja na sceni elektronske muzike. ADE je mnogo više od običnog festivala, osim muzičkog dela, tu su i zanimljive radionice, pradavanja i susreti sa ključnim ličnostima iz industrije. Više od 375.00 posetilaca je bilo 2016. godine, a isto toliko očekuje se i ove. Na spisku izvođaća je 2.200 umetnika iz celog sveta koji tokom trajanja festival a nastupaju na više od 100 najpoznatijih amsterdamskih klubova i lokacija.

Više informacija na: www.amsterdam-dance-event.nl

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.