Ove knjige se najčešće pozajmljuju iz biblioteke

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove knjige se najčešće pozajmljuju iz biblioteke

Narodna biblioteka Srbije objavila je listu od 10 najčešće pozajmljivanih knjiga domaćih autora u bibliotekama širom Srbije.

Na prvom mestu nalazi se roman Dobrice Ćosića "Koreni". Ovo je dobar primer kako ekranizacije književnog klasika može dovesti do toga da se publika ponovo zainteresuje za književno delo.

Drugo mesto zauzela je knjiga "Na Drini ćuprija" nobelovca Ive Andrića, a odmah iza nje nalazi se roman "Kad su cvetale tikve" Dragoslava Mihailovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Oba romana su deo obavezne školske letkire.

Na listi najčešće pozajmljivanih knjiga,našla su se i dela spisateljice Jelene Baćić Alimpić i to njen serijal od tri knjige "Kazna za greh" i romani "Nigde nema te" i "Kofer iz Berlina".

Na anketni upitnik od 155 biblioteka u Srbiji odgovorilo je 117, dostavljajući podatke o čitanosti domaćih autora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.