Ova zemlja je zabranila film Barbi zbog jednog kontroverznog detalja

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 21:11

Ova zemlja je zabranila film "Barbi" zbog jednog kontroverznog detalja

Vijetnam je zabranio dugoočekivani film "Barbi" u domaćoj distribuciji zbog scene u kojoj je prikazana karta Južnokineskog mora iz koje proizlazi da Kina polaže prava na teritorije koje svojata Vijetnam, izvestili su u ponedjeljak državni mediji.

"Linija s devet crtica" u obliku slova "u" koristi se na kineskim kartama kako bi se ilustrirali zahtevi Pekinga za ogromnim područjima Južnokineskog mora, uključujući teritorije koje Vijetnam smatra svojim kontinentalnim pojasom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kom je dodelio naftne koncesije.

"Barbi" je najnoviji film koji je zabranjen u Vijetnamu zbog prikazivanja kontroverzne kineske linije s devet crtica koju je sud u Hagu odbacio u međunarodnoj arbitražnoj presudi 2016. Kina odbija da prizna presudu.

Vijetnamska vlada je 2019. povukla je DreamWorksov animirani film "Everest: Mladi Jeti" ("Abominable"), a prošle godine je iz istog razloga zabranila Sonyjev akcioni film "Uncharted".

Film "Barbi", s Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama, prvobitno je trebalo da bude prikazan u Vijetnamu 21. jula, na isti datum kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, prema državnim novinama Tuoi Tre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIJETNAM ZABRANIO PRIKAZIVANJE FILMA „BARBI“: Problem jedna scena sa spornom mapom

Izvor: Pančevac-online.com, 03.Jul.2023

Novi film „Barbi“ zabranjen je za prikazivanje u Vijetnamu zbog scene u kojoj se može videti mapa koja prikazuje sporne kineske teritorijalne pretenzije u Južnom kineskom moru. Kako prenosi Bi-Bi-Si, nije precizirano u kojoj konkretnoj sceni se vidi ta mapa sa spornih “devet crtica“, koju su...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.