Ova duboka starost je kao kazna nakon što sam ih sve sahranila: Naša glumica o strašnim tragedijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 22:05

"Ova duboka starost je kao kazna nakon što sam ih sve sahranila": Naša glumica o strašnim tragedijama

Legendarnoj umetnici nije bilo lako.
Marija Crnobori poznata srpska i jugoslovenska glumica je rođena u Hrvatskoj 1918. godine, ali o teškim trenucima kroz koje je prošla retko je govorila.
Imala je sedmoro braće i sestara, a čak četvoro je umrlo tokom Drugog svetskog rata. Kasnije je izgubila i supruga Marka Foteza sa kojim je imala sina Aleksandra. Sinovljeva smrt ju je potpuno dotukla. Međutim, tokom svog života uradila je nešto na šta se skoro nijedna žena nije ususila.
Marija je rođena 1. oktobra 1918. godine u Banjolama u Istri. Imala je sedmoro braće i sestara, a u mladosti je doživela veliku porodičnu tragediju kada je četvoro njih preminulo tokom Drugog svetskog rata.
...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.