Otvorena vrata Narodnog pozorišta

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata Narodnog pozorišta

Ljubitelji teatra moći će danas u 13 časova da posete zgradu Narodnog pozorišta u Beogradu i da se upoznaju sa istorijom tog zdanja od nacionalnog značaja.

Kako je saopštilo Narodno pozorište, u dobro osmišljenoj turi kroz zgradu teatra, koja će trajati oko sat vremena, uz medijatora Milovana Zdravkovića, posetioci će se upoznati sa procesom rada, obići garderobe, radionice, kao i pozorišni bife.

Cilj akcije "Otvorena vrata za sve" jeste da publici bude omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se na licu mesta uveri kako se stvaraju pozorišne iluzije, scenska magija i kako se baštini istorija teatra.

Akciju, koja je prvi put održana u subotu 27. marta 2010. godine u okviru projekta "Dan i noć u pozorištu", podržalo je 99 odsto anketiranih posetioca koji su obišli zgradu Narodnog pozorišta. U anketi je učestvovala 121 osoba od 16 do 79 godina, od kojih 65 odsto ima visoku, a ostali srednju stručnu spremu.

Cena ulaznice je 50 dinara, a svi zainteresovani mogu da se prijave na biletarnici Narodnog pozorišta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.