Otvorena revija srpskog filma u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena revija srpskog filma u Beču

BEČ - U austrijskom glavnom gradu Beču je otvorena "Osma revija novih filmova iz Srbije", na čijem je početku prikazano ostvarenje "Turneja" reditelja Gorana Markovića.

Osme Dane novog filma iz Srbije u bioskopu "Metro" su u subotu uveče otvorili srpski ministar kulture Nebojša Bradić i ambasador u Austriji Dragan Velikić.

"Slutim da su mnogi bečki fanovi filma ovde među nama i verujem da će im Dani savremenog srpskog filma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispuniti naredne četiri večeri", rekao je ambasador Velikić.

"Sa velikim zadovoljstvom mogu da prihvatim reči ambasadora Velikića kada kaže da u Beču postoji tradicija prikazivanja i gledanja filmova koje potpisuju stvaraoci iz Srbije. U bioskopu 'Metro' do sada je prikazano blizu 40 filmskih ostvarenja iz novije srpske produkcije", uzvratio je ministar Bradić.

Ministar je ukazao da će publika u Beču do 11. novembra imati mogućnost da se susretne sa uverljivim i autentičnim umetničkim tvorevinama.

"Posebno mi je drago što se čist prihod od ovog programa uplaćuje u dobrotvorne svrhe", istakao je Bradić.

Od prvog dana organizovanja "Revije novog srpskog filma", po tradiciji sav prihod sa ove manifestacije upućuje se u humanitarne svrhe u Srbiju.

Publika je posle projekcije "Turneje", imala priliku da razgovara sa režiserom Markovićem i glumcima i producentima Svetozarom Cvetkovićem i Tihomirom Stanićem.

Cvetković, koji po treći put dolazi sa svojim filmovima u Beč na Smotru novog filma iz Srbije, ocenjuje da bi bilo dobro kada bi projekcije srpskih kinematografskih ostvarenja privukle veći broj austrijskih gledalaca.

Tokom "osme revije novog srpskog filma" biće prikazani i filmovi "Četvrti čovek", "Na lepom plavom Dunavu", "Miloš Branković" i "Biro za izgubljene stvari".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.