Otvorena retrospektiva slikara Emila Noldea u Frankfurtu

Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena retrospektiva slikara Emila Noldea u Frankfurtu

FRANKFURT, 6. marta 2014. (Beta-AFP) - Retrospektiva nemačkog ekspresionističkog slikara Emila Noldea (1867-1956) otvorena je u frankfurtskom Štedel muzeju.

To je prva retrospektiva ovog nemačkog umetnika organizovana u njegovoj domovinu u poslednjih 25 godina. Ona nudi širok izbor njegovih pejzaža sa severa Nemačke, scena iz berlinskog života ili iz Biblije.

Izložba otvorena do 15. juna, hronološki prati u 12 poglavlja i 140 platna, akvarela i gravira, stvaralaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << slikara s detaljnijim osvrtom na njegov početak i na njegova poslednja dela, koja su do sada manje prikazivani, navodi muzej.

Prva slika jednog od najcenjenijih umetnika ekspresionističkog pokreta, "Divovi planina" (1895-96), pokazuje Noldeovu naklonost fantastici i grotesknom koja će se stalno vraćati u njegovim delima.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.