Otvoren konkurs Najbolji muzički um, prijavljivanje traje do 4. oktobra

Izvor: Blic, 24.Avg.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs "Najbolji muzički um", prijavljivanje traje do 4. oktobra

Organizacija "Multikultivator - servis za razvoj kulture i umetnosti" raspisala je konkurs "Najbolji muzički um" ("The Best Musical Mind"), prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike.

Konkurs je namenjen motivisanim, talentovanim muzičarima, a nastao je sa ciljem da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

Konkurs je namenjen mladima iz celog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvodjački nivo učesnika granica.

Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija i najbolji bend.

Odabrani finalisti će nastupiti krajem novembra u Beogradu gde će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Organizatori su pripremili vredne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje "Berkli Koledž of Mjuzik" u Bostonu i Valensiji.

Druga nagrada je jednonedeljni program koji organizuje konzervatorijum iz Sao Paola, dok će trećeplasirani pohađati letnji kamp u Beogradu u okviru projekta "Multiverzitet".

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend - ceo album, drugoplasirani - EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra, a formular za prijavljivanje zaiteresovani mogu naći na sajtu "Multikultivatora”.

Takmičenje "Najbolji muzički um" je deo projekta "Multiverzitet", dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku "Berkli Koledž of Mjuzik" i drugih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.