Otvoren 62. Pulski filmski festival

Izvor: Studio B, 19.Jul.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 62. Pulski filmski festival

Film "Imena višnje" redatelja Branka Sćmidta otvorio je 62. Pulski filmski festival u Areni, saopštili su danas organizatori festivala.

Dvostruki oskarovac, producent Branko Lustig, kao izaslanik hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović otvorio je sinoć festival podizanjem Festivalske zastave, posle čega je usledio i tradicionalni vatromet.

Direktorka Festivala Gordana Restović je naglasila značaj Pulskog filmskog festivala i pulske Arene, zahvalila se svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << institucijama koje podržavaju festival i svim filmskim radnicima.

Predsednik Umetničkog saveta Hrvoje Pukšec se zahvalio filmskim autorima čija su ostvarenja doprinela da Pulski filmski festival svake godine bude sve kvalitetniji.

"Hrvatski filmovi obilazili su najveće svetske festivale i na njima bili nagrađivani. Dobre vesti za hrvatski film dobre su vesti i za Pulu", istakao je Pukšec ukazavši na programske novine 62. Pule.

On je istakao značaj edukativnog programa za filmske profesionalce iz medijski manje atraktivnih zanimanja, navodieći da je ove godine fokus na scenografiji.

Kako je dodao, po prvi put će ove godine na jednom hrvatskom festivalu biti svetske premijere svetskih filmova, navodi se u saopštenju organizatora najstarijeg hrvatskog filmskog festivala.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Počeo 62. Pulski filmski festival

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2015

Film "Imena višnje" redatelja Branka Schmidta otvorio je 62. Pulski filmski festival u Areni, saopštili su organizatori festivala. Dvostruki oskarovac, producent Branko Lustig, kao izaslanik hrvatske  predsednice Kolinde Grabar-Kitarović otvorio je festival podizanjem Festivalske zastave, posle čega...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.