Otvoren 6. međunarodni festival Novi Sad - tango grad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 6. međunarodni festival "Novi Sad - tango grad"

Zahvaljujući angažovanju Udruženja "Todo Tango", koje je pre 13 godina doveo tango ples u ovaj grad, kao jednu posebnu vrstu kulture i umetnosti plesa i mi smo se našli na mapi one kulturne baštine, koju je 2009. godine UNESKO uvrstio na svetsku listu kulturne baštine" rekla je večeras zvanično otvarajući u Katoličkoj porti šesti po redu međunarodni festival "Novi Sad- tango grad", pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Podsećajući i da je sam Niče rekao da je "propao svaki dan u kojem ne plešemo", Miloševićeva je podsetila da ovaj poseban ples jeste izražaj života, strasti, tajne, sreće, tuge.

"To je igra i razgovor dva tela bez reči i on je najbolji izraz pesnika kada želi da izrazi svoje reči", istakla je ona.

Zato večeras, istakla je Miloševićeva, kaldrma Argentine postaje jedna stapajući se sa kaldrmom Katoličke porte i sa željom da svi uživamo u ovom posebnom doživljaju muzike i plesa, proglašavam festival otvorenim.

Na večerašnjem koncertu nastupio je svetski poznat "Beltango kvintet" na čelu sa maestrom Aleksandrom Nikolićem uz nastup argentinskih maestrosa Robera Reisa i Natalie Lavandeira, koji su svojim bravurama videli ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa preko "Karnegi hola" do londonskog "Kovent gardena" i Moskve.

Ispred Udruženja "Todo Tango" reči zahvalnosti brojnim pokroviteljima ove manifestacije, koja traje od 15. do 18. avgusta na više lokacija u Novom Sadu, uputio je Borislav Despotović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren šesti po redu festival "Novi Sad - tango grad"

Izvor: Radio 021, 16.Avg.2019

Šesti po redu međunarodni festival "Novi Sad - tango grad" otvoren je večeras u Katoličkoj porti...Pokrajinski sekretar za kulturu, javno infromisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević podsetila, otvarajući festival, da je Niče rekao da je "propao svaki dan u kojem ne plešemo"...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.