Izvor: Beta, 22.Mar.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje galerije sa stalnom izlozbom slikara Save Stojkova

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Galerija sa stalnom retrospektivnom izložbom slikara Save Stojkova, biće otvorena 29. marta u Somboru, povodom obeležavanja 65 godina rada i 85 godina života tog umetnika, saopšteno je iz Pedagoškog fakulteta u Somboru, koji je i organizator ovog dogadjaja.

U saopštenju se navodi da će galerija biti otvorena u obnovljenom zdanju Preparandije u Somboru, a na izložbi će biti prikazan umetnički put Save Stojkova od 1945. godine do danas.

Galeriju Save Stojkova u Somboru, otvoriće predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, a na otvaranju će govoriti likovni kritičar Sava Stepanov, rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković, prestolonslednik Aleksandar Karadjordjević, vladika bački Irinej Bulović i predsednik Matice srpske Čedomir Popov.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvaranje galerije sa stalnom izložbom slikara Save Stojkova

Izvor: NaDlanu.com, 22.Mar.2010

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Galerija sa stalnom retrospektivnom izložbom slikara Save Stojkova, biće otvorena 29. marta u Somboru, povodom obeležavanja 65 godina rada i 85 godina života tog umetnika, saopšteno je iz Pedagoškog fakulteta u Somboru, koji je i organizator ovog događaja. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Dela Save Stojkova u stalnoj postavci

Izvor: Blic, 23.Mar.2010, 01:05

Galerija sa stalnom retrospektivnom izložbom slikara Save Stojkova biće otvorena 29. marta u Somboru povodom obeležavanja 65 godina rada i 85 godina života tog umetnika, saopšteno je iz Pedagoškog fakulteta u Somboru, koji je i organizator ovog događaja. ..U saopštenju se navodi da će galerija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.