Otkud šlem u babinoj bašti? i dalje osvaja srca mališana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2021, 19:19

"Otkud šlem u babinoj bašti?" i dalje osvaja srca mališana

U muzeju Vojvodine tradicionalno se održava lutkarska predstava „Otkud šlem u babinj bašti“.

Koliko je važno da se neguje kulturna baština i prenese novim generacijama govori da se tokom cele godine ova predstave sa uspehom realizuje.

"Otkud šlem u babinoj bašti?" i dalje osvaja srca mališana. Ova petnaestominutna lutkarska predstava namenjena je deci uzrasta od 4 do 8 godina. nakon toga deca sa kustosom razgovaraju o temi predstave, a priča se premešta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na odgovarajući deo stalne postavke.

Priča je smeštena polovinom prošlog veka, kada su šlemovi slučajno pronađeni. Kasnijim istraživanjima otkriveno je da potiču iz četvrtog veka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.