Otkazan koncert Ramštajna, postoji problem

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 18:33

Otkazan koncert Ramštajna, postoji problem

Nemački rok bend Ramštajn (Rammstein) je trebalo da održi novogodišnji megakoncert u Minhenu... Ali ipak neće. Svirka, od koje se očekivalo da privuče ogromnu publiku, iznenada je otkazana posle sastanka organizatora sa gradskom upravom u utorak.

Prema rečima jednog portparola okružne uprave, agencija Lojtgeb entertejnment grup (Leutgeb Entertainment Group) je otkazivanje pravdala problemima sa organizacijom bezbednog događaja za očekivanih 145.000 ljudi.

Koncert >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio planiran na Terezijenvize, parku-poljani usred Minhena na kojoj se održava i Oktoberfest.

Otkazivanje iznenađuje utoliko pre što austrijski organizator ima iskustva sa velikim događajima.

Početkom avgusta na koncertu Andreasa Gabalijera na otvorenom u Minhenskom izložbenom centru pojavilo se 90.000 ljudi, a u narednih par sedmica slede koncerti Helene Fišer i Robija Vilijamsa.

Ramštajn od osnivanja 1994. u Berlinu nastupa u istom sastavu i zastupa isti muzički pravac. Rodonačelnici su novog nemačkog tvrdog roka, podžarna hard-roka sa elementima tehna i elektroindustrijske muzike, koji je procvetao i bujao u Nemačkoj i Austriji devedesetih i dvehiljaditih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.