Osobeni kolorista u Galeriji RTS-a

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Osobeni kolorista" u Galeriji RTS-a

Izložba slika Stojana Aralice koja nosi naziv "Osobeni kolorista" u duhu stvaralaštva jednog od najvećih umetnika sa jugoslovenskih prostora otvorena je u Galeriji RTS-a.
Predstavljeno je 45 ulja na platnu, gotovo manja retrospektiva bogatog rada Stojana Aralice tokom prošlog veka.

Dela umetnika koju naša javnost na jednom mestu, posle gotovo pola veka ima priliku da vidi. Godine 1973. održana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je poslednja izložba dela Stojana Aralice ovakvog obima.
Dela su mahom iz privatnih kolekcija, iz Narodnog muzeja, neka od njih prvi put se prikazuju.
Autor izložbe je Nikola Kusovac, koji je na otvaranju govorio u ime Saveta RTS-a za likovno stvaralaštvo, a izložbu je otvorio prof. dr Stanislav Živković, autor jedine monografije o Stojanu Aralici izdate u našoj zemlji. Na otvaranju je bio prisutan i sin Stojana Aralice, Boris.
Izložba slika Stojana Aralice biće otvorena do 6. maja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.