Organizatori Mostre još veruju u održavanje festivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2020, 05:31

Organizatori Mostre još veruju u održavanje festivala

"Venecijanski filmski festival ne može da zameni nijedan onlajn događaj, a postoji mogućnost da koristimo tehnologiju za neke segmente", rečeno je listu „Verajeti“ u organizacionom timu značajne filmske smotre, čije je održavanje planirano od 2. do 12 septembra.

Umetnički direktor festivala Alberto Barbera je rekao italijanskoj agenciji ANSA da trenutno ne razmatra digitalne opcije.

Barbera je reagovao na izjave čelnika Toronto Film Festivala Džoane Visent >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Kamerona Bejlija da traže najbolju opciju, bila ona digitalna ili ne, za održavanje festivala koji je planiran u periodu od 10. do 20. septembra, nesigurni kako će u septembru izgledati okupljanje ljudi.

"Toronto je potpuno drugačiji tip festivala i ne može se porediti sa Kanom ili Venecijom. Dok moj tim i ja radimo kao i prethodnih godina, ništa se neće promeniti u budućnosti i ne vidimo mogućnost eliminisanja fizičkog održavanja festivala“, rekao je Barbera agenciji ANSA.

Slavna glumica Kejt Blanšet biće predsednik žirija najstarijeg filmskog festivala na svetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.