Opština Pećinci domaćin tri velika događaja od 2. do 7. avgusta (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 13:32

Opština Pećinci domaćin tri velika događaja od 2. do 7. avgusta (AUDIO)

Od utorka drugog do nedelje, sedmog avgusta opština Pećinci biće domaćin tri velika događaja.

Likovna kolonija, koja će ove godine okupiti 17 domaćih i dva strana slikara iz Bugarske, jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja opštine Pećinci. To je 13. po redu kolonija u tom mestu, a slikari će imati sve uslove za rad u etno-kući „Putnik“, gde je i sedište Turističke organizacije opštine Pećinci.

A zašto je Kupinovo odabrano za mesto gde se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ova manifestacija čućemo od direktorke Turističke organizacije Opštine Pećinci Ljubice Bošković.

Po završetku kolonije slikari će imati priliku da svoje radove prodaju na izložbi koja će u nedelju 7. avgusta u popodnevnim časovima biti organizovana u dvorištu Etno kuće „Putnik“.

Istog dana u Pećincima će biti upriličeno osveštenje crkve Svete trojice koja je pred kraj Drugog svetskog rata, 1944. godine, bila minirana, a sada je obnovljena i posle 78 godina ponovo će biti otvorena za vernike.

Možda najatraktivniji događaj u Pećincima ove nedelje jeste tradicionalna 12. Regata Majke Angeline, koja je na programu u subotu 6. avgusta. Prijave su moguće do 8 časova, isplovljavanje sa Plandišta je u 10 časova, a šest sati kasnije planiran je cilj na ušću kanala Vok u Savu.

Svi učesnici imaće priliku da uživaju u raskošnoj lepoti Obedske bare i reke Save, a zainteresovani mogu da se prijave mejlom na turizam@pecinci.org i telefonom na 022/243-80-60.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opština Pećinci u narednim danima CENTAR ZBIVANJA, od likovne kolonije do tradicionalne Regate Majke Angeline

Izvor: Blic, 01.Avg.2022

Opština Pećinci biće domaćin tri velika događaja od utorka, 2. avgusta do nedelje, 7. avgusta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.