Oproštaj od Marije Crnobori

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od Marije Crnobori

BEOGRAD - Na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) danas je održana komemoracija povodom smrti Marije Crnobori, jedne od najznačajnijih glumica i članica tog pozorišta od njegovog osnivanja, koja je preminula 21. oktobra u 97. godini. Uz prisustvo mnogobrojnih kolega i poštovalaca velike umetnice, na komemoraciji su govorili direktorka JDP Tamara Vučković Manojlović, umetnički direktor JDP Gorčin Stojanović, predsednik opštine Medulin Goran Bujić, Dožupnica Istre >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Đuzepina Rajko. Od Marije Crnobori oprostili su se i glumci Branka Veselinović, Branko Cvejić, Branka Petrić, Vojislav Brajović i reditelj Predrag Bajčeti, saopšteno je iz JDP. U 13 časova počeo je ispraćaj za kremaciju velike glumice na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carica i čuvarica

Izvor: Danas, 28.Okt.2014

Na sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta juče su se glumci i poštovaoci višedecenijskog rada Marije Crnobori, koja je preminula 21. oktobra, oprostili od ove čuvene jugoslovenske glumice...- Igrala je velike uloge iz najznačajnijih dela, sa velikim rediteljima. Nakon što se povukla...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.