Operska predstava Pčelica Dana u kulturnoj stanici Eđšeg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 18:58

Operska predstava "Pčelica Dana" u kulturnoj stanici Eđšeg

Slobodnu nedelju, neki roditelji i deca iskoristili su za posetu kulturnoj stanici Eđšeg, u kojoj je u saradnji sa Udruženjem umetnika "Visoko C"“, u dva polusatna termina organizovana operska predstava "Pčelica Dana", namenjena uzrastu od 2 do 11 godina.

Deca su iskrena, zahvalna i emotivna publika, a njihova očekivanja od „Pčelice Dane“ bila su da podrži ljubav, maštu i ostale vrednosti koje se kod njih neguju od malih nogu.

Ljubiteljima opere i pozorišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << socijalna distanca nije distanca od kulture, a interaktivna smena glume, pevanja i pokreta na sceni, edukativnog je karaktera, navode organizatori.

"U toku opere, u toku izvođenja, povremeno pitamo decu nešto, to je taj govorni deo gde njima u stvari poboljšavamo pažnju i gde oni zajedno sa nama učestvuju i navijaju, pošto u svakoj našoj operici, kao i u bajci, imamo dobre i loše likove", rekao je Branislav Cvijić, solista opere SNP i predsednik Udruženja umetnika „Visoko C“.

Uz poštovanje mera zaštite od koronavirusa, plan je da se predstave u Eđšegu organizuju i sledećeg meseca. Na repertoaru za 8. novembar planirana je „Crvenkapa“, a za 22. novembar „Mačak u čizmama“.

Cene ulaznica i detalje za prijavu dece, roditelji mogu pronaći na fejsbuk stranici Udruženje umetnika „Visoko C“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.