Opera Madam Baterflaj u SNP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 19:17

Opera "Madam Baterflaj" u SNP-u

Večeras će u Srpskom narodnom pozorištu, operom "Madam Baterflaj" dirigovati Dian Čobanov, direktor opere Narodnog pozorišta u Plovdivu. To gostovanje samo je početak saradnje opere iz Novog Sada i Plovdiva. To je bio i povod za sastanak u Pokrajinskoj vladi.

Bugarski maestro Dian Čobanov prvi put gostuje u Operi Srpskog narodnog pozorišta. Kaže da su probe koje je imao sa Ansambl opere Madam Baterflaj prošle odlično, i da se raduje večerašnjem nastupu, a novosadski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetnici zadovoljni su saradnjom sa njim.

"Poznajem operske kuće i oduševljen sam kvalitetom. Razina kvaliteta ansambla je kao zapadni, komplimenti za direktora i celu upravu", kaže dirigent Dian Čobanov

"Ove nove okolnosti prevazići ćemo potpisivanjem protokola o saradnji sa pozorištima u regionu. Ovo gostovanje maestra Čobanova je prvi korak u saradnji SNP i Narodnog pozorišta iz Plovdiva", ističe Aleksandar Stankov, direktor opere Srpskog narodnog pozorišta.

Sledeće nedelje dva teatra potpisaće protokol o saradnji u Sofiji koji će omogućiti razmenu umetnika, predstava, ali i zajedničke koprodukcije u budućnosti.

Opera Madam Baterflaj pod dirigentskom palicom Čobanova biće izvedena večeras na sceni Jovan Đorđević

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.