Omladina iz Vladimiraca obnavlja bioskop, po uzoru na Zvezdu

Izvor: Beta, 17.Dec.2014, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladina iz Vladimiraca obnavlja bioskop, po uzoru na Zvezdu

BEOGRAD, 17. decembra 2014. (Beta) - Grupa omladinaca iz Vladimiraca, kod Šapca, podstaknuta dogadjajima u beogradskom bioskopu "Zvezda", pokrenula je inicijativu za obnavljanje lokalnog bioskopa koji je prestao da radi pre skoro 20 godina, najavljujući za četvrtak otvaranje i prvu filmsku projekciju.

Kako bioskop nije privatizovan, već njim upravlja lokalna biblioteka "Diša Atić", omladinci su od uprave te ustanove zatražili dozvolu da srede salu za projekcije koja čeka sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za adaptaciju već 20 godina, saopštio je Pokret za okupaciju bioskopa.

Omladinci su naveli da medju njima ima onih koji nikada nisu bili u bioskopu, i da ovo nije zahtev da se samo osposobi mesto za prikazivanje filmova, već da se i u mestima van metropola nadju načini društvenog upravljanja kulturnim dobrima i prostorima, koji bi doneli dobrobit svim gradjanima.

"Naročito je mladima potrebna mogućnost da oforme svoj autentični kulturni izraz u sredini u kojoj žive, i u tome nema razlike izmedju mladih u Rimu, Beogradu ili Vladimircima", navela je ta grupa.

Tu inicijativu podržali su producenti i ekipa filma "Mali Budo", koji će besplatno ustupiti film za prikazivanje, a najavili su i svoj dolazak na projekciju.

Umesto klasičnih ulaznica, omladinski pogon Udruženja "MladiCe" prikupljaće od posetilaca priloge za svoj rad. Cena karte biće simbolična, a sav prihod pripašće Udruženju roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od raka "Čika Boca".

Omladinci u saradnji s bibliotekom trenutno čiste bioskopsku salu i traže načine da je zagreju, popravljaju platno, obezbedjuju ozvučenje i projektor.

Otvaranje bioskopa i projekcija filma održaće se u četvrtak, 18. decembra, u 19 časova u bioskopskoj sali "Doma palim borcima Posavotamnave" u Vladimircima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.