Oliver Stone savetuje Huga Chaveza

Izvor: B92, 31.Maj.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Stone savetuje Huga Chaveza

Američki režiser poštuje venecuelanskog predesednika Huga Chaveza, ali smatra da bi mogao manje da se pojavljuje na televiziji.

Na promociji dokumentarnog filma "South of the Border' u Karakasu, Oliver Stone je kazao da Chavez predvodi pokret "društvene transformacije" Latinske Amerike. Film čine njegovi neformalni intervjui sa Chavezom i šestoricom njegovih saveznika, od predsednika Bolivije Eva Moralesa do kubanskog lidera Raula Castra.

"Divim se Hugu. Mnogo mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se dopada kao ličnost. Jedno mogu da kažem... ne bi trebalo da stalno bude na televiziji", rekao je režiser na konferenciji za novinare, a prenose svetske agencije.

Chavez skoro svakog dana drži višesatne govore na televiziji, najavljuje vesti, a s vremena na vreme i peva. Njegovo obraćanje nedeljom traje i duže od šest sati.

"On je vojnik i govori iz srca. Njegova vizija je ogromna... I biće zabeležen u istoriji", ocenio je Oliver Stone.

Američki oskarovac izrazio je nadu da će njegov film doprineti da ljudi bolje razumeju lidera koji je, po njegovoj oceni, pogrešno prikazan kao "nasilnik, lakrdijaš, klovn".

"Ovo je pozitivan prikaz čoveka kojem Amerikanci nemaju pristup. U američkim i evropskim medijima demonizovan je kao čudovište", dodao je.

Stone će film promovisati i u Ekvadoru, Brazilu, Boliviji, Paragvaju i Argentini, a dokumentarac će na leto stići u određen broj bioskopa u SAD i Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.