Održana komemoracija povodom smrti glumca Radeta Markovica

Izvor: Beta, 14.Sep.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana komemoracija povodom smrti glumca Radeta Markovica

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - Komemoracija povodom smrti glumca Radeta Markovića, kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice, kolege i prijatelji, održana je u utorak na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Reditelj i sin pokojnog glumca, Goran Marković, rekao je na komemoraciji da je njegov otac posebno voleo Veliku scenu BDP jer je smatrao da je ona izuzetno akustična i da omogućava kontakt sa publikom.

Kako je istakao, Rade Marković je igrao u pozorištu skoro do poslednjeg dana, i pripremao se za ulogu u njegovom komadu "Zlatno tele" čija je premijera zakazana za 6. oktobar u Narodnom pozorištu.

"Zbog njegove bolesti, ja sam mu namenio manju ulogu, starca Punta, i on je uprkos tome što se sve lošije osećao, spremao tu ulogu do poslednjeg dana. Nedavno mi je rekao da je uloga spremna, i da će moći da odigra bar premijeru", rekao je Goran Marković.

Na komemoraciji su pored porodice Radeta Markovića bili i njegovi prijatelji i kolege, medju kojima i Petar Kralj, Predrag Ejdus, Ivan Bekjarev, Svetozar Goncić, Vojislav Brajović, Tihomir Stanić, Danica Ristovski, i ministar kulture Nebojša Bradić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana komemoracija povodom smrti glumca Radeta Markovica

Izvor: NaDlanu.com, 14.Sep.2010

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - Komemoracija povodom smrti glumca Radeta Markovića, kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice, kolege i prijatelji, održana je u utorak na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Reditelj i sin pokojnog glumca, Goran Marković, rekao je na komemoraciji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Komemoracija povodom smrti Markovića

Izvor: RTS, 14.Sep.2010

Na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta održana komemoracija povodom smrti glumca Radeta Markovića. Marković je požrtvovano radio na svojim ulogama i gospodski čuvao dostojanstvo glumačke profesije, rekla glumica Đurđija Cvetić...Povodom smrti glumca Radeta Markovića na Velikoj sceni...

Nastavak na RTS...

Najveća tajna u glumi je trajati

Izvor: Danas, 14.Sep.2010

Minutom ćutanja odata je počast glumcu Radetu Markoviću juče u Velikoj sali Beogradskog dramskog pozorišta, gde je potom održan i komemorativni skup u prisustvu članova njegove porodice, prijatelja, kolega, poštovalaca. O doajenu srpskog glumišta nadahnuto, duhovito, živo govorile su i svedočile...

Nastavak na Danas...

Glumac za koga je teatar bio život i po

Izvor: Blic, 15.Sep.2010, 01:15

Rade Marković je bio umetnički džin - rekao je Srđan Timarov na jučerašnjoj komemoraciji Radeta Markovića (1921 – 2010), doajena ovdašnjeg glumišta održanoj u Beogradskom dramskom pozorištu na kome su govorili njegovi nekadašnji studenti, glumci Srđan Timarov, Dragan Vujić Vujke, Milica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.