Održan 8. Sabor u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 8. "Sabor u Vojvodini"

Oni su, kako kažu, braća po oružju,a njihovo oružje je pesma. Izvorno pevanje i sviranje na tradicionalnim instrumentima tema je i ovogodišnjeg "Sabora u Vojvodini" u organizaciji udruženja "Zvuci s kamena".

Novosadska kulturna stanica "Eđšeg" bila je dom osmog po redu "Sabora u Vojvodini".

"Vojvodina kao takva je jedinstveno mesto na planeti, to je toliki kulturuloški kolaž, ja ga zovem katalog srpstva. Sve ono što je srpsko sabralo se na ovaj mali prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnje Vojvodine", kaže Vladimir Bajić.

Ovogodišnji Sabor posvećen je onima zbog kojih je ovo udruženje i osnovano, a to su mladi koji dolaze i na kojima je zadatak da čuvaju i dalje prenose naše bogato kulturno nasleđe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.