Odloženo emitovanje serije Sablja: U zvaničnom saopštenju otkriven razlog donošenja odluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 17:43

Odloženo emitovanje serije "Sablja": U zvaničnom saopštenju otkriven razlog donošenja odluke

Iznenađujuća odluka.

Radio televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da najavljenu seriju "Sablja" neće emitovati kada je najavljeno sledećeg vikenda, već u nekom "novom terminu koji će biti naknadno objavljen".

Serija prati likove premijera, političara, kriminalaca, pripadnika paravojnih jedinica, ali i fiktivne likove.

RTS je naveo da je politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava, izazvao veliko interesovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera.

- Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije – stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da "Sablju" i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program - saopštio je RTS.

Serija je trebalo da bude emitovana od subote 24. februara, svakog vikenda, a kroz osam epizoda istražuje događaje o ubistvu premijera Zorana Đinđića i ulozi zemunskog klana i JSO u ovom atentatu.

- Poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija ‘Sablja’ će na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce - naveo je RTS u saopštenju.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.