Odlična, po svome!

Izvor: Glas javnosti, 30.Okt.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlična, po svome!

Sigurnim korakom boginje velika pop diva jugoslovenskih prostora Josipa Lisac kročila je na scenu Centra „Sava“ i sa džez aranžiranom verzijom „Ave Marija“ počela svoj maestralni bezmalo dvoipočasovni koncert. Nadasve vešto i maštovito kombinujući red pesme, red priče, red poveravanja i red tračarenja sa svojim pesmama aranžiranim za džez izvođenje Josipa je vodila svoju publiku kroz intimno i emotivno muzičko putovanje.

Slažući melodije sa novog izdanja poput „Tisuću >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << razloga“ i „Živim po svome“ po kojoj je i album dobio ime sa pesmama koje su obeležile više od četiri decenije dugi karijeru kao „O jednoj mladosti“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, ali i „Bolujem“, „Hir, hir, hir“, te „Danas sam luda“ i „Magla“ Liščeva je Beograđanima pružila vrhunski ugođaj dostojan najelitnijih svetskih dvorana. Ne štedeći, ni svoj i dalje savršeno utreniran glas sa valerima od sopranskih visina do kontra alta, ni stas koji je postavila na štikle, obuvši kako, u šali reče, „prekrasno dizajnirane“ cipele u „kojim je jedva stajala“ i sa pretoplom crvenom kapom (u tonu sa cipelama i rukavicama) koju je sama kreirala, zagrebačka zvezda gospodarila je scenom kao svojom dnevnom sobom, pokazavši zašto je, sa pravom, smatraju unikatnom i neponovljivom pojavom na našim muzičkim prostorima.

Recitujući stihove dragih pesnika, poput Miroslava Antića, te popravljajući šminku pred ogledalom u trenucima kada sva pažnja nije bila usmerena na nju, umetnica je pokazale da njena oštrica za provokaciju još nije nimalo otupela. Urbanoj publici željnoj zvuka „drugačijeg od danas preovlađujuće turbo muzike“ nije smetalo što su neke znane pesme prearanžirane do neprepoznatljivosti te je sedmominutnim aplauzom interpretatorku, ne pripremljenu na tako topao doček, vratila na bis koji očito nije bio planiran. Odlična, svoja i buntovna Josipa Lisac je pokazala da je kao dobro vino sa vremenom sve dragocenija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.