Odlazak velike komičarke

Izvor: Glas javnosti, 13.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak velike komičarke

BEOGRAD - Nekadašnja zvezda Pozorišta na Terazijama glumica Danica Aćimac preminula je u Beogradu u 81. godini, saopšteno je iz ovog beogradskog pozorišta. Danica Aćimac je rođena 29. decembra 1928. godine u Beogradu. Bila je dugogodišnji član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama. Tokom svoje karijere, ostvarila je brojne uloge u TV serijama i filmovima kao što su „Dva drugara“, „Nevidljivi čovek“, „Crni sneg“, „Otpisani“, „Diplomci“, „Baksuz“, „Neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << naroda“, „Nedozvani“, „Zlatna praćka“, „Ogledalo građanina pokornog“, „Servisna stanica“...

U Pozorištu na Terazijama tumačila je uloge u predstavama „Put oko sveta“, „Beograd nekad i sad“, „Nasledstvo“, „Zavodnik“, „Porodica Blo“, „Silom muž“ i mnogim drugim.

Danica Aćimac i Miodrag Petrović Čkalja dobili su 1997. nagradu čitalaca TV Novosti „Ona i On“ kao najpopularniji glumački par godine za nastupe u nekada veoma popularnoj TV emisiji „Nedeljno popodne“.

U poslednje dve decenije Danica Aćimac potpuno se povukla iz javnosti. U jednom od retkih intervjua, odgovarajući na pitanje zašto je to uradila, odgovorila je:

- Kada sam otišla u penziju, nisam više želela komunikaciju sa novinarima i javnošću, jer sam glumu shvatala kao i sve ostale profesije. Glumac je glumac, penzioner je penzioner. Toliko je generacija iza mene, potrebno je mladima ustupiti mesto.

Kremacija posmrtnih ostataka ove nekada popularne komičarke biće održana u utorak 16. juna u 11.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.