Odlazak u večnost Dicka Francisa

Izvor: B92, 15.Feb.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak u večnost Dicka Francisa

Britanski pisac Dick Francis poznat po krimi-romanima sa radnjom smeštenom u svetu konjičkih trka, umro je u 90. godini, saopštila je njegova porodica.

Dick Francis, koji je u karijeri napisao više od 40 bestselera, sredinom prošlog veka bio je uspešan džokej. Prva knjiga koju je objavio bila je autobiografija, 1957, a pet godina kasnije u knjižarama se pojavio njegov prvi krimi-roman "Dead Cert". Poslednje knjige koje je objavio napisao je sa sinom Felixom.

Francis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prodao 60 miliona knjiga, koje su objavljene na 20 jezika širom sveta.

Dobitnik je velikog broja priznanja, uključujući nagradu za životno delo britanskog Udruženja autora krimi-romana 1996. Dobio je tri nagrade "Edgar Allan Poe", za romane "Forfeit" (1968), "Whip Hand" (1979) i "Come to Grief" (1995).

Plemićku titulu dobio je 2000, a Francisov poslednji roman "Crossfire" biće objavljen na jesen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.