Odbrojavanje do otvaranja muzeja

Izvor: RTS, 09.Feb.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrojavanje do otvaranja muzeja

Ministar kulture Ivan Tasovac aktivirao satove koji odbrojavaju vreme do otvaranja Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja.
Kolekcije koje se čuvaju u Muzeju savremene umetnosti i Narodnom muzeju u Beogradu su ono najvrednije što imamo u umetnosti i naša je obaveza da ih učinimo dostupnim što većem broju ljudi, izjavio je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.

Ministar je aktivirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << satove za odbrojavanje vremena do otvaranja ta dva muzeja.
Tasovac je u izjavi novinarima istakao da je planirano da Muzej savremene umetnosti u Beogradu počne da radi 20. oktobra ove godine, a Narodni muzej u Beogradu 10. maja 2016.
Tasovac je ocenio i da puštanje u rad satova za odbrojavanje vremena do otvaranja muzeja ima simbolički značaj, ali i da služi kao podsetnik da vreme brzo teče i da je potrebno da se čovek usredsredi na ono što je važno kako bi postigao rezultate.
Naša je obaveza ne samo prema sadašnjim generacijama nego i prema precima, ali i budućim generacijama da dela iz Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja učinimo dostupnim što većem broju ljudi, smatra Tasovac.
Istakao je i da je Ministarstvo raspisalo 22 konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i informisanja, kao i da će uskoro biti objavljena još dva konkursa - za otkup knjiga i za otkup dela iz savremene umetnosti.
Direktori Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja, Jovan Despotović i Bojana Borić Brešković, najavili su da će do planiranih otvaranja tih institucija kulture biti spremne i nove stalne postavke.
Jovan Despotović je rekao da će nova stalna postavka u Muzeju savremene umetnosti dati novo viđenje jugoslovenske umetnosti 20 veka.
Trudićemo se da damo jedno novo viđenje, a koliko ćemo u tome uspeti to će publika da kaže kada muzej bude otvoren u oktobru, naveo je Despotović.
Bojana Borić Brešković je ukazala da je Narodni muzej u svojoj istoriji prolazilo kroz teške trenutke, ali da očekuje da će ta institucija kulture uz podršku resornog ministarstva u maju 2016. godine otvoriti svoja vrata građanima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbrojavanje do otvaranja muzeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2015

Kolekcije koje se čuvaju u Muzeju savremene umetnosti i Narodnom muzeju u Beogradu su ono najvrednije što imamo u umetnosti i naša je obaveza da ih učinimo dostupnim što većem broju ljudi, izjavio je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, koji je danas aktivirao satove za odbrojavanje vremena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Otkucavanje do otvaranja MSUB i Narodnog muzeja

Izvor: SEEcult.org, 09.Feb.2015

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac aktivirao je 9. februara na Muzeju savremene umetnosti i Narodnom muzeju u Beogradu satove koji odbrojavaju vreme do njihovog ponovnog otvaranja, nakon dugoočekivane rekonstrukcije...Tasovac je aktivirao digitalni sat na MSUB-u na Ušću sa direktorom...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.