Odabrana dela Radovana Popovića predstavljena i u Užicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odabrana dela Radovana Popovića predstavljena i u Užicu

UŽICE - Odabrana dela Radovana Popovića u 20 knjiga – “Velikani srpske književnosti”, koja su objavljena u izdanju JP “Službeni glasnik”, predstavljena su večeras i čitalačkoj publici užičke Narodne biblioteke.

Odabrana dela Radovana Popovića u 20 knjiga – “Velikani srpske književnosti”, koja su objavljena u izdanju JP “Službeni glasnik”, predstavljena su večeras i čitalačkoj publici užičke Narodne biblioteke.

O izuzetno bogatom novinarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i književnom stvaralaštvu Popovića i njegovim Odabranim delima govorili su prof. dr Gojko Tešić, urednik tog izdanja, i književnik Dragan Jovanović Danilov.

Popović, prema rečima Tešića, predstavlja simbol srpske biografistike čija su blistava i dragocena ostvarenja posvećena najznačajnijim piscima proteklog veka.

“Popović je jedno od najblistavijih imena srpske kulture, ime koje je neobično važno za nešto što jeste književna istorija ili književna kultura”, rekao je Tešić ističući da je on jedan od retkih stvaralaca koji je zahvaljujući svojoj čestitosti imao mogućnost da zaviri u prostore stvaralačkih duša i radionica onih koji su postali njegovi književni junaci, od Isidore Sekulić do Dobrice Ćosića i drugih.

Direktorka užičke Narodne Biblioteke Anđa Bjelić zahvalila je Popoviću na oko 3.500 knjiga koje je poslednjih godina poklonio toj ustanovi kulture, čime je postao njen najveći darodavac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odabrana dela Radovana Popovića u Užicu

Izvor: RTS, 29.Dec.2009

Čitalačkoj publici užičke Narodne biblioteke predstavljena Odabrana dela Radovana Popovića. Popović predstavlja simbol srpske biografistike čija su blistava i dragocena ostvarenja posvećena najznačajnijim piscima proteklog veka...U izdanju JP Službeni glasnik čitalačkoj publici užičke Narodne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.