Od umetnosti do niskih strasti

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od umetnosti do niskih strasti

Predstava „Talenti i obožavaoci" Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog u režiji Slavenka Saletovića biće premijerno igrana 5. februara (19.30) na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Reditelj Saletović kaže da se ovaj komad dramskog klasika bavi svevremenim pitanjem. „Na uvek aktuelno pitanje (temu) - da li umetnici moraju da se prodaju ili, ako hoćete, da se prostituišu da bi opstali, da bi postali veliki - Ostrovski, naravno posredno, odgovara potvrdno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sve se u ovom svetu menja, razvija, samo se milenijumima ljudi ne menjaju, uvek su spremni da se udruže oko korupcije, zavera, da podržavaju prostituciju."

Olga Odanović koja tumači lik Nine Vasiljevne napominje da su međuljudski odnosi jedna od važnih tema ovog komada.

Lepomir Ivković (igra kneza Dulebova) je izazvao smeh na konferenciji za novinare rekavši da mu je ovo, od kako je osamdesetih godina počeo da se bavi glumom, prva uloga u fraku i lakovanim cipelama, sve do sada su bile u cokulama, čizmama, opancima. Ivković igra bogataša koji misli da se parama može sve kupiti. On kaže da to ukazuje ne samo na moralnu dilemu već i na probleme koje čovek može imati sam sa sobom. Igraju i Jelena Helc, Nada Blam, Zoran Ćosić, Vladan Gajović, Mihajlo Lađevac, Radovan Miljanić, Mihajlo Janketić, Boško Puletić i drugi. Scenografiju potpisuje Aleksandar Denić, kostimografiju Milanka Berberović, a muziku Miroljub Aranđelović Rasinski.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.