Od turneje je zaradio 530 miliona evra: Britanski muzičar među deset najboljih svih vremena

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 22:34

Od turneje je zaradio 530 miliona evra: Britanski muzičar među deset najboljih svih vremena

Britanski muzičar Hari Stajls u poslednja 23 meseca odradio je čak 169 nastupa u sklopu svoje turneje Love on Tour.

Poslednji koncert održao je u Italiji. Društvene mreže prepune su snimaka s njegovih koncerata, a sada je poznato i koliko je Hari zaradio ovom turnejom.

Naime, 29-godišnji muzičar turnejom je zaradio 590 miliona dolara (530 miliona eura), čime je njegova turneja dospela na popis deset najboljih svih vremena. Slušalo ga je oko 4.7 miliona obožavatelja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Našao se na četvrtom mestu lestvice Billboard Boxscore, a ispred njega su U2 te Ed Širan s turnejom koja je trajala od 2017. do 2019. godine.

Elton Džon na prvom je mestu lestvice s turnejom kojom je zaradio 900 miliona dolara. Održao je 330 koncerata. Na ovom popisu nalaze se i Guns N‘ Roses, Coldplay i The Rolling Stones.

Ove godine na turnejama su velike zvezde poput Bijonse i Tejlor Svift pa se očekuju značajne promene u poretku. Tejlor bi, prema nekim pretpostavkama, trebalo da postane prva izvođačica čija je zarada od turneje premašila milijardu dolara.

Ona jednim koncertom na turneji zaradi 13 miliona dolara, a pomama za njenim kartama je ogromna. Takođe, u obzir se uzima i činjenica da su danas karte skuplje nego pre nekoliko godina. Prosečna cena za koncert Tejlor Svift sada iznosi oko 250 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.